Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Borzalmas vallomás: \"nem sikoltott a kislány, ezért fához ütöttem\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elhunyt Nagy-Britannia leghosszabb ideje börtönben lévő elítéltje, John Straffen. A férfi 55 évet töltött rács mögött, amiért megölt három gyermeket.

A franklandi szigorúan őrzött börtön egészségügyi részlegén 77 éves korában meghalt John Straffen.

A brit férfi 1951-ben három gyermeket gyilkolt meg, ezért életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

A mentális betegségben szenvedő - egy 10 éves gyermek értelmi szintjén lévő - férfi 1951-ben egy virágot szedő hatéves lányt, Brenda Goddardot fojtotta meg egy Bath melletti erdőben.

A rendőrök kétszer is kikérdezték, de bizonyíték hiányában nem tudtak vádat emelni ellene.

Néhány nappal később egy másik, egy kilencéves gyermek, Cicely Batstone holttestét is megtalálták a rendőrök, és a gyilkossággal ekkor már John Straffent vádolták.

Mint kiderült, a férfi egy mozi előtt szólította le a lányt, és elhívta egy másik moziba, ám egy mezőre vitte, ahol megfojtotta.

A brit férfi mindkét gyilkosságot bevallotta. Brenda Goddardról elmondta, hogy "nem sikoltott, amikor megszorítottam a nyakát, így fához ütöttem, és nem éreztem megbánást emiatt."

John Straffen ellen vádat emeltek, de mentális állapota miatt egy elmegyógyintézetbe küldték.

A férfi 1952 áprilisában négy órára megszökött, és ez alatt az idő alatt tűnt el egy ötéves kislány, Linda Bowyer. Az eset kísértetiesen hasonlított a korábbiakhoz: a megfojtott gyermek holttestére egy erdőben találtak rá.

Immár elegendő bizonyíték volt a férfi ellen, és a három gyilkosság elkövetése miatt kötél általi halálra ítélték 1952-ben.

Az akkori brit belügyminiszter, Sir David Maxwell-Fyfe azonban életfogytiglani börtönbüntetésre enyhítette az ítéletet a férfi mentális állapota miatt.

John Straffent több kiemelt biztonságú börtönben tartották fogva élete során, és csak fél évvel ezelőtt változtattak biztonsági besorolásán.

A 77 éves férfi halálához természetes okok vezettek, a rendőrök kizárták az idegenkezűséget.