Becsmérlő e-mailekkel kergette halálba lánya 13 éves barátnőjét egy nő

Infostart
2007. november 20. 09:19
Egy barátnője édesanyjától kapott internetes üzenetek vezethettek egy amerikai lány öngyilkosságához.

Megan Meier néhány órával azt követően akasztotta fel magát, hogy sírva telefonált édesanyjának, mert a MySpace nevű internetes közösségi portálon durva és becsmérlő üzeneteket kapott.

A 13 éves amerikai lányt "ribancnak" és "dagadtnak" nevezték.

"O'Fallonban mindenki ismer téged. Te egy rossz ember vagy, akit mindenki utál. A világ jobb hely lenne nélküled" - írták a lánynak egy másik üzenetben.

Később kiderült, hogy az üzenetet a lány egyik barátnőjének anyja küldte, aki egy 16 éves fiú, Josh Evans bőrébe bújt a világhálón.

Megan Meier barátnőjének anyja a kitalált fiú révén akarta megtudni, hogy a 13 éves lány miként vélekedik gyermekéről.

A nő vallomása szerint azért használta az álnevet, mert így akarta Megan önbizalmát növelni.

A nő arról is beszámolt, hogy egy vita robbant ki Megan és több MySpace-felhasználó között, és úgy érezte, ez vezetett a 13 éves lány öngyilkosságához.

A barátnő anyja nem érzi felelősnek magát a lány halálában, mert úgy tudta, hogy Megan korábban többször kísérelt meg véget vetni életének. Ezt a család cáfolta.

A 13 éves lány szülei annyit ismertek el, hogy Megan depressziós volt, figyelemzavarral küzdött, ezért gyógyszereket szedett.

Az eset nagy felháborodást váltott ki az internetes fórumokon és blogokon. Többen nyilvánosságra hozták a hamis leveleket küldő nő nevét, annak ellenére, hogy a rendőrség ezt nem tette meg.