eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Drogdíler az új gyanúsított a hidegvérrel meggyilkolt lány ügyében

Újabb gyanúsított után nyomoz a rendőrség az olaszországi Perugiában meggyilkolt brit diáklány ügyében. A nyomozók egy elefántcsontparti férfit keresnek, valószínűleg az ő véres ujjlenyomatára bukkantak korábban az áldozat párnáján.

Az elefántcsontparti férfi drogdílerként dolgozik, és közel lakik ahhoz a házhoz, ahol a brit diáklányt meggyilkolták, sőt, gyakori látogató is volt az egyetemistáknál.

"Tudjuk, mi a neve" - jelentette ki egy rendőrségi forrás, aki azt is elárulta, hogy az új gyanúsított ujjlenyomatát megtalálták az áldozat véráztatta párnáján, DNS-ére pedig annak testén.

A Messaggero című olasz lap szerint lehetséges, hogy az áldozat, Meredith Kercher lakótársa, az amerikai Amanda Knox azért tett terhelő vallomást közös ismerősükre, a kongói Diya "Patrick" Lumumbára, hogy elterelje a gyanút az igazi gyilkosról, olasz barátjáról.

Szorul a hurok

Raffaele Sollecito ellen új bizonyítékot találtak a rendőrök: két, a közeli vegyesboltból származó számlát, amelyek tanúsága szerint a gyilkosság utáni reggelen takarítószert vett, hogy eltüntesse a nyomokat a konyhában és kimossa vele az edzőcipőjét.

Az első számlán november 2-i, reggel fél 9-es keltezés szerepel, míg a másodikat 45 perccel később nyomtatták: lehetséges tehát, hogy a fiatal olasznak azért kellett újabb adag takarítószerért visszatérnie az üzletbe, mert az első nem volt elegendő.

A számlák azért szólnak Raffaele Sollecito ellen, mert korábban azt vallotta, hogy november 2-án csak délelőtt 10-kor kelt fel. Barátnője, Amanda Knox ébresztette, és mikor mindketten visszatértek a lány Meredith Kercherrel közös lakásába, vért találtak a fürdőszobában, és látták, hogy az egyik ablakot betörte valaki.

Előre eltervezték?

Annak ellenére, hogy a tettesek minden bizonnyal megpróbálták megtisztítani a gyilkos fegyvert, egy 18 centiméteres pengéjű konyhakést, annak hegyén a rendőrök megtalálták Amanda Knox ujjlenyomatát és azonosítható DNS-mintáját.

A rendőrség szerint Raffaele Sollecito és Amanda Knox intézték úgy, hogy a gyilkosság betörésnek tűnjön. A nyomozók nemrég találtak egy kézitáskát is, amelyben a gyanú szerint a gyilkos fegyvert, a hosszú konyhakést vitték el az olasz fiatalember lakásáról, majd vissza; ez arra utal, hogy a bűntényt előre eltervezték.

Az olasz sajtó arról is beszámolt, hogy Meredith Kercher sokat veszekedett lakótársa olasz szerelmével, amiért az mindig rendetlenséget hagyott maga után a fürdőszobában, és gyakran fura figurákat vitt a lakásukra.

Gyanította

A rendőrség továbbra is őrizetben tartja a három gyanúsítottat, Knoxot, Sollecitót és Lumumbát, bár ez utóbbi DNS-ét a nyomozók nem találták meg a helyszínen, és alibije is van a gyilkosság időpontjára.

Időközben megszólalt Meredith Kercher olasz barátja, Giacomo Silenzi is, akit nagyon meglepett, milyen nyugodtan viselkedett a rendőrségen a lány lakótársa. "Folyton arra gondoltam, milyen laza és nyugodt Amanda. A szemeiben nem látszott bánat, és emlékszem, arra gondoltam, lehet, hogy van valami köze az ügyhöz."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×