Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Védd a környezetet, felejtsd el a képeslapot!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megtiltották egy walesi iskola diákjainak, hogy karácsonyi üdvözlőkártyákat adjanak egymásnak: az intézmény vezetése szerint ugyanis ezzel csak szennyezik a környezetet.

A pontypriddi Evan James általános iskola diákjai kizárólag az intézmény kapuin kívül adhatják át egymásnak a képeslapokat.

Az iskola igazgatója, Nicholas Daniels arra kérte a szülőket, hogy inkább adják a képeslapok árát az intézménynek, őket azonban nem hatotta meg a jótékonykodás lehetősége: dühödten magyarázzák, hogy a vezetés döntése sérti a karácsony szellemét.

Nicholas Daniels szerint a döntésnek "környezetvédelmi és erkölcsi okai" vannak.

"Számtalan oka van annak, hogy miért tiltottuk be a kártyákat, és miért ragaszkodunk az elhatározásunkhoz. Arra kérjük a szülőket, hogy adják a képeslapokra szánt pénzt az iskola alapítványának" - mondta az igazgató.

"A rengeteg kártyával meggyűlik a baja az iskolának, az ajándékozás pedig népszerűségi versennyé fajulhat: néhányan rengeteget képeslapot gyűjtenek be, de lehetnek olyanok is, akik egyet sem" - tette hozzá Nicholas Daniels.

Az egyik szülő úgy véli: az iskola politikailag korrekt döntést hozott, de nem érti, miért kell ebből ekkora felhajtást csinálni, hiszen a gyerekek évente csak egyszer ajándékozzák meg egymást ilyen módon.

Az iskolában idén minden gyerek csak egy kiválasztott diáktársának készíthet üdvözlőkártyát.