Vallomást tett a meggyilkolt diáklány barátnője

Infostart
2007. november 15. 07:10
Egyáltalán nem lepődött meg a november elején Olaszországban megölt angol diáklány lakótársa, amikor megtalálta Meredith Kercher holttestét - vallotta a meggyilkolt lány egykori legjobb barátnője.

Robyn Butterworth az Erasmus-programban együtt tanult Meredith Kercherrel Perugiában, és egyike azoknak, akik utoljára látták élve a Surrey grófságból származó lányt.

Vallomásában a diáklány elmondta: a gyilkossággal vádolt lakótárs, az amerikai Amanda Knox nem lepődött meg, amikor megtalálta a holttestet, sőt, hencegett is a felfedezéssel.

A barátnők október 31-én egyik barátjuk lakásában néztek meg egy filmet, Meredith ezután tért vissza albérletébe, ahol szexuális célzattal megtámadták, majd elvágták a torkát.

Robyn Butterworth arról is beszámolt, hogy Meredith panaszkodott neki, mert Amanda Knox rengeteg férfit vitt fel az albérletbe, és nem húzta le maga után a WC-t.

A lány azt is írásba adta, hogy Meredith nem feküdt le egyik gyanúsítottal sem, azaz sem Raffaelle Sollecitoval - aki Amanda Knox barátja -, sem a bártulajdonos Lumumba Diyával.

Küzdött az életéért

Közben az olasz rendőrök nyilvánosságra hozták, hogy Meredith minden bizonnyal megragadta gyilkosa haját, mert bal kezében idegen hajszálakat, valamint bőrdarabokat és vérnyomokat találtak.

A nyomozóknak egyelőre nincs világos elképzelésük arról, hogy ki ölte meg a brit diáklányt. A gyanúsítottak között szerepel Amanda Knox, Raffaelle Sollecito és Lumumba Diya is, bár utóbbit hivatalosan még nem gyanúsították meg. Valamennyien tagadják a gyilkosságot.

A legvalószínűbbnek tartott verzió szerint november elsejére virradóra egy bulit tartottak Meredith és Amanda közös albérletében, ekkor ölték meg a brit lányt, talán azért, mert nem akart részt venni a szexuális "játékban".