Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Életfogytiglant kapott a 32 év után elítélt pedofil gyilkos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Életfogytiglani börtönbüntetést kapott az a brit férfi, aki 1975-ben megerőszakolt és megölt egy 11 éves kislányt. Az ügyben egy másik férfi már 16 évet ült börtönben ártatlanul.

Harminckét évvel a tett elkövetése után elítélték Ronald Castree-t a 11 éves Lesley Garrett Molseed megölése miatt.

Az 54 éves, korábban taxisofőrként dolgozó brit férfit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, és legalább 30 évet rács mögött kell töltenie.

Az eset még 1975 október 5-én történt. A férfi leszólította a boltba tartó kislányt, és autójával egy mocsaras területre vitte Rochdale közelében, ahol szexuálisan bántalmazta, majd 12 késszúrással megölte.

A holttestet három nappal később találták meg: a kislány a hasán feküdt, szoknyája fel volt húzva.

Ártatlanul ült a beteg Kiszko

A lány megölése miatt korábban egy másik férfit ítéltek el. A mentális betegségben szenvedő Stefan Kiszko megtört a vallatástól, és bevallotta a gyilkosságot, noha nem is ő követte el azt.

A férfi 16 évet ült börtönben ártatlanul, mígnem 1992-ben egyértelmű bizonyítékok igazolták, hogy nem ő volt a gyilkos, ugyanis Stefan Kiszko szervezete nem termelt spermát, miközben a helyszínen találtak ondót. A férfi egy évvel szabadulása után meghalt.

"Úgy folytatta az életét, mintha mi sem történt volna"

A gyanú azt követően terelődött Ronald Castree-ra, hogy egy másik, 2005-ös ügyben tőle vett minta megegyezett a harminc évvel korábbi eset során talált sperma DNS-ével.

"A gyilkosság után visszaautózott a városba, és úgy folytatta életét, mintha mi sem történt volna. Áltatásban élt 32 éven keresztül. A múltja most utolérte" - mondta a bíró, Justice Openshaw az ítélet kihirdetésekor.

Ronald Castree még ekkor is tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot. Ügyvédei azzal érveltek, hogy a lány megölésével korábban gyanúsított, de végül felmentette Raymond Hewlett volt a tettes.