Elbocsátják azt, aki túl sokat internetezik

Infostart
2007. november 12. 22:20
Nagy-Britanniában munkavállalók százait bocsátották már el az állásukból vagy részesítették megrovásban, amiért munkaidejükből túl sokat töltöttek az internetes közösségi portálok böngészésével.

Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb közösségi portálja a Facebook, amelyet azonban Nagy-Britanniában is sokan kedvelnek. Meg is lett az eredménye, már emberek százait bocsátották el a munkahelyükről azért, mert ahelyett, hogy dolgoztak volna, az interneten lógtak.

Egy brit felmérés szerint három év alatt csaknem 65 közintézményből több mint 1700 embert kellett megfegyelmezni vagy elbocsátani, amiért a munkavégzés helyett a közösségi internetes portálokat használta.

A leggyakoribb kihágások között szerepelt az internet túl gyakori használata, de jellemző az is hogy a munkavállalók a magánlevelezéseiket intézik a munkahelyükről vagy képeket töltenek le.

A vállalatok egy része már letiltatta saját számítógépeiken a közösségi portálok használatát, míg mások az ebédidőben engedélyezik a munkavállalóiknak az internet szabad használatát. Az azonban a legtöbbjükben már megfogalmazódott, hogy a kérdésre szabályokat kell alkotni, azaz ki kell találniuk a saját internet-politikájukat.