eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A falu, amely legyőzte a százlábúakat

Egy német falu vezetői bebizonyították rátermettségüket a település irányítására. Megszüntettek egy olyan problémát, amely már évszázadok óta keserítette a falu életét: megállították az százlábú-inváziót.

Obereichstaett vezetői egy falat építtettek, amely körbefut a falu körül. Ez vetett véget a százlábúak éjjelenkénti inváziójának, amely már évszázadok óta, minden ősszel a település fő problémájává vált.

A csúszómászók az egyik helybeli elmondása szerint tavaly okozták a legnagyobb problémát, amikor teljesen ellepték az utat. A furcsa állatok síkossá tették azt, így szinte egy lépést sem tudtak megtenni az emberek anélkül, hogy elcsússzanak.

A polgármester először azzal próbálkozott, hogy elsötétíti az utcákat, mivel úgy vélték, hogy a csúszómászók a fényre jönnek, ám ez nem bizonyult célravezetőnek. A méreg sem lett volna megoldás, mivel túl nagy mennyiséget kellett volna felhasználni az állatokat megölő kemikáliákból.

Végül zoológusok segítettek a falunak kifejleszteni egy falat, amely nagyjából 30 centiméter magas, fémből készült, a tetején pedig egy kiálló perem van, amely megakadályozza, hogy a százlábúak átmásszanak azon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×