Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Remeteként él a sztárszínész

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az egyik legtöbbre becsült kortárs színész, Sir Anthony Hopkins szerint a modern színészet alapjaiban határozza meg a sztárkultusz. A színész saját bevallása szerint remeteként él, messze elkerülve a fiatal hollywoodi színészek világát.

Remetének nevezte magát Sir Anthony Hopkins a BBC brit közszolgálati televíziónak adott interjúban, olyan művésznek, aki messze elkerüli a hollywoodi fiatal színészek világát.

"Van egy pár csodálatos színész, de azt gondolom, a világ nagyrészt a sztárkultuszról szól. Divat, lányok, fiatalság - sokkal gyorsabb minden, kissé talán nyomasztó is" - fogalmazott Sir Anthony Hopkins.

"Nem érzem magam a színészbiznisz részének, ami felszabadító dolog, hiszen így nem is esek bele a csapdájába. Néha a fiatal kollégák megkérdeznek: mi a túlélés titka, amire azt felelem: nem tudom, talán a sok szerencse" - mondta a legújabban a Beowulf című filmben látható színész.

A túlélésben alighanem sokat segített neki az Oscar-díj is, amit 1991-ben Hannibal Lecter megformálásáért kapott a Bárányok hallgatnak című filmben.

"Sokkal válogatósabb lettem és jobban is élvezem a munkát, mint korábban bármikor. Még mindig jelen vagyok, még mindig kapós vagyok, úgyhogy ez rendben van. Élem az életem és nem gondolok a színészetre, már nem csak ez köt le" - mesélt jelenlegi életviteléről Sir Anthony Hopkins.