eur:
392.83
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A hatalmas aranyos és az aprócska méregzsák találkozója - nézze meg!

Elképesztő méretkülönbségük ellenére Gibsonban és Boo Boo-ban van valami közös: mindketten világrekorderek. Az döbbenetes méretű dán dog és az aprócska csivava a Guiness-rekordok Napján találkozott.

A 107 centiméter magas dán dogot, Gibsont 2004-ben választották meg a világ legmagasabb kutyájának, míg a maga 10,16 centijével Boo Boo idén lett hivatalosan is a világ legapróbb ebe: jóval kisebb, mint a dog feje.

Mindkét híresség az Egyesült Államokban született és él, találkozójukat pedig a Guinness-rekordok Napjára szervezték a washingtoni Fehér Ház elé.

Boo Boo gazdája, Lana Elswick tizenkilenc éve tenyészt csivavákat kentuckyi otthonában. Azt mondja, mindig is tudta, hogy kedvenc aprósága különleges.

"Úgy viselkedik, mint egy nagy kutya, jelez, ha valaki közeledik és megpróbálna megvédeni, ha tudna" - magyarázta a gazdi.

Gibson, a világ legmagasabb ebe a kaliforniai Sacramentóban él Sandy Hallal. A hatalmas dán dog gazdája szerint csupaszív kutya, kórházban ápolt beteg gyerekeknek segít a gyógyulásban.

"Mosolyt csal az arcokra. Elég egy pillanat, és az emberek elfelejtik gondjaikat, bajaikat" - mondta Sandy Hall.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×