eur:
394.07
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lakótársa is segített meggyilkolni a diáklányt

Beismerte a november elsején Olaszországban meggyilkolt brit diáklány amerikai lakótársa, hogy részt vett az emberölésben. A rendőrség letartóztatta őt, barátját és egy közös ismerősüket is.

A húszéves amerikai lány, Amanda Knox összeomlott a rendőrségi kihallgatás során: beismerte, hogy ott volt, amikor lakótársát, a brit Meredith Kerchert meggyilkolták.

Péntek este ő és olasz barátja, Raffaele Sollecito értesítette a perugiai rendőrséget arról, hogy egy vért találtak a fürdőszobában, és nem tudják kinyitni a brit diáklány hálószobájának ajtaját.

Az ajtót végül a kiérkező rendőrök törték be, mögötte pedig vérbe fagyva megtalálták a 21 éves Meredith, a leedsi egyetem hallgatójának holttestét.

Lebuktak

A nyomozók, akik sok ujjlenyomatot rögzítettek szerte a lakásban és a meggyilkolt lány két mobiltelefonján, még mindig keresik a gyilkos fegyvert, amely valószínűleg egy bicska. Ezzel vágta át a tettes Meredith Kercher torkát, miután - a vád szerint - megerőszakolta, ami ellen a lány hevesen védekezett.

"A lakás, ahol Meredith-t megölték, tele volt bizonyítékokkal, vér, ujjlenyomatok és testnedvek voltak mindenütt - mondta egy rendőrségi forrás. - Nyilvánvaló volt, hogy a szűk baráti körének egyik tagja a felelős a történtekért, így hamar be tudtuk őket keríteni."

Hozzátette: a történetek, amelyeket a letartóztatottak elmondtak, nem egészítették ki egymást, különböztek az egyes részletek is, csak idő kérdése volt, hogy egyikük megtörjön.Képmutatásból jeles

A perugiai rendőrség a letartóztatások után rövid sajtótájékoztatót tartott. Bejelentették, hogy az ügyet lezárták, vagyis megtalálták a gyilkost, aki a gyanú szerint a kongói származású Patrick Diya Lumumba.

Õ az, aki átvágta a lány torkát, de a nyomozók szerint Amanda Knox és Raffaele Sollecito is aktívan közreműködött a gyilkosságban. Mindhármuk ellen emberölés és szexuális zaklatás miatt emelnek vádat.

Csupán egy nappal azelőtt, hogy a rendőrök letartóztatták, Patrick Diya Lumumba arról beszélt, milyen jóban volt Meredith Kercherrel, és a lány emlékére tartandó virrasztásra invitáló szórólapokat osztogatott az egyetem előtt, ahová a brit diák járt.

"Nagyon kedves lány volt. Amikor bejött a bárba, egy vodkát kért. Gyorsan összebarátkoztunk, és úgy volt, hogy nálam fog dolgozni, szórólapokat oszt majd" - mondta akkor a kongói származású étteremtulajdonos.

Kedden a néhai Meredith Kercher és Amanda Knox egyik közös barátja döbbenten nyilatkozott a történtekről. "Amikor a múlt héten a rendőrőrsön láttam Amandát, miután kiderült, hogy meggyilkolták Meredith-t, hihetetlenül laza és nyugodt volt."

"Emlékszem - tette hozzá -, hogy arra gondoltam, milyen nagyszerűen kezeli a helyzetet ahhoz képest, hogy a lakótársa halt meg. Aztán, amikor hallottam, hogy letartóztatták, a kép újra megjelent előttem, és megborzongtam."

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×