Lakótársa is segített meggyilkolni a diáklányt

Infostart
2007. november 7. 09:15
Beismerte a november elsején Olaszországban meggyilkolt brit diáklány amerikai lakótársa, hogy részt vett az emberölésben. A rendőrség letartóztatta őt, barátját és egy közös ismerősüket is.

A húszéves amerikai lány, Amanda Knox összeomlott a rendőrségi kihallgatás során: beismerte, hogy ott volt, amikor lakótársát, a brit Meredith Kerchert meggyilkolták.

Péntek este ő és olasz barátja, Raffaele Sollecito értesítette a perugiai rendőrséget arról, hogy egy vért találtak a fürdőszobában, és nem tudják kinyitni a brit diáklány hálószobájának ajtaját.

Az ajtót végül a kiérkező rendőrök törték be, mögötte pedig vérbe fagyva megtalálták a 21 éves Meredith, a leedsi egyetem hallgatójának holttestét.

Lebuktak

A nyomozók, akik sok ujjlenyomatot rögzítettek szerte a lakásban és a meggyilkolt lány két mobiltelefonján, még mindig keresik a gyilkos fegyvert, amely valószínűleg egy bicska. Ezzel vágta át a tettes Meredith Kercher torkát, miután - a vád szerint - megerőszakolta, ami ellen a lány hevesen védekezett.

"A lakás, ahol Meredith-t megölték, tele volt bizonyítékokkal, vér, ujjlenyomatok és testnedvek voltak mindenütt - mondta egy rendőrségi forrás. - Nyilvánvaló volt, hogy a szűk baráti körének egyik tagja a felelős a történtekért, így hamar be tudtuk őket keríteni."

Hozzátette: a történetek, amelyeket a letartóztatottak elmondtak, nem egészítették ki egymást, különböztek az egyes részletek is, csak idő kérdése volt, hogy egyikük megtörjön.Képmutatásból jeles

A perugiai rendőrség a letartóztatások után rövid sajtótájékoztatót tartott. Bejelentették, hogy az ügyet lezárták, vagyis megtalálták a gyilkost, aki a gyanú szerint a kongói származású Patrick Diya Lumumba.

Õ az, aki átvágta a lány torkát, de a nyomozók szerint Amanda Knox és Raffaele Sollecito is aktívan közreműködött a gyilkosságban. Mindhármuk ellen emberölés és szexuális zaklatás miatt emelnek vádat.

Csupán egy nappal azelőtt, hogy a rendőrök letartóztatták, Patrick Diya Lumumba arról beszélt, milyen jóban volt Meredith Kercherrel, és a lány emlékére tartandó virrasztásra invitáló szórólapokat osztogatott az egyetem előtt, ahová a brit diák járt.

"Nagyon kedves lány volt. Amikor bejött a bárba, egy vodkát kért. Gyorsan összebarátkoztunk, és úgy volt, hogy nálam fog dolgozni, szórólapokat oszt majd" - mondta akkor a kongói származású étteremtulajdonos.

Kedden a néhai Meredith Kercher és Amanda Knox egyik közös barátja döbbenten nyilatkozott a történtekről. "Amikor a múlt héten a rendőrőrsön láttam Amandát, miután kiderült, hogy meggyilkolták Meredith-t, hihetetlenül laza és nyugodt volt."

"Emlékszem - tette hozzá -, hogy arra gondoltam, milyen nagyszerűen kezeli a helyzetet ahhoz képest, hogy a lakótársa halt meg. Aztán, amikor hallottam, hogy letartóztatták, a kép újra megjelent előttem, és megborzongtam."