eur:
394.62
usd:
369.62
bux:
65600.84
2024. április 23. kedd Béla

Életfogytiglani büntetést kapott a lottócsaló

Életfogytiglani börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítéltek egy kínai lottóárust, aki rájött, hogyan lehet kijátszani a rendszert - és folyamatosan nyerni.

Csao Li-csun 2005-ben jött rá, hogy a húzást követő öt percen belül még lehet vásárolni lottószelvényt - méghozzá a nyerő számokkal. A 36 éves férfi - akinek három lottózója van az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartománybeli Ansanban - többször is nyert, kihasználva különleges tudását.

Bírósági források szerint a férfi a barátait és szomszédjait is bevonta a csalásba, igaz, ők nem tudtak erről, mert Csao csak arra kérte őket, hogy vegyék fel a számára a nyereményt.

Csao két év alatt összesen 28 millió jüant (650 millió forintot) tett jogtalanul zsebre.

A lottóigazgatóság végül rájött a csalásra, és feljelentésük nyomán a rendőrség januárban letartóztatta Csaót, akit a bíróság most életfogytig tartó börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×