Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Üvegszilánkos gyilkos: \"Olyan vagyok, mint egy sétáló időzített bomba\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elvágta a torkát egy fiatal lánynak az a brit férfi, aki néhány órával korábban arról beszélt háziorvosának, hogy úgy érzi magát, mint egy két lábon járó időzített bomba.

Richard Hanson egy törött üveggel vágta át a 18 éves Gemma Roberts torkát tavaly szeptemberben; akkor esett neki, amikor a lány elsétált mellette.

A férfinak nem ez volt az első támadása: korábban már nekiment több tinédzsernek és megszúrt egy középkorú férfit is.

Hanson csupán néhány órával a gyilkosság előtt édesanyjával felkereste a háziorvosát, akinek arról panaszkodott, hogy hangokat hall a fejében, és úgy érzi magát, mint egy két lábon járó időzített bomba. Az orvos beutalta őt a helyi pszichiátriára és adott neki egy füzetet a düh kezeléséről.

A 21 éves fiatalember még ugyanezen a napon bevett egy jó adag altatót, antidepresszánst, ivott rá némi alkoholt, majd füvet szívott, így indult el párjával és barátaival az egyik liversedge-i parkba.

Itt közölte velük, hogy nem bírja tovább és nem is érdekli, hogy mi történik: nekiugrik az első embernek, aki szembe jön vele.

A rendőrségi eljárás során két pszichiáter is megállapította, hogy Richard Hanson paranoid pszichózisban szenved, és rendkívül közveszélyes.

A férfit hétfőn felmentették a gyilkosság vádja alól, bűnösnek találták azonban emberölés vádjában, amit akkor követett el, amikor nem volt felelőssége teljes tudatában. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.