Beowulf: amikor a régmúlt és a legmodernebb egyesül

Infostart
2007. november 6. 21:00
Az amerikai közönségnek már csak néhány napot kell várnia a legújabb 3D-film, a Beowulf bemutatójára, amelyben lesznek látványos csatajelenetek, sárkány és Angelina Jolie meztelenül.

A XXI. századi technológiát és a VIII. századi angolszász mitológiát egyesíti a Beowulf, a legújabb 3D-film, amelyet november 15-én mutatnak be az amerikai mozik.

A film története a legrégebbi, teljes terjedelmében fennmaradt, óangol nyelven íródott epikus költeményen alapul, megvalósításának módja azonban a legmodernebb 3D-s technikán.

"Képzeld el, hogy egy sárkány egyenesen feléd repül és tüzet fúj rád. 3D-ben úgy tűnik, hogy valódi lángok csapnak fel, amelyek megperzselik a szemöldököd" - mondta Steve Starkey, a film egyik producere.

A különleges látvány létrehozásához a vetítőgép két tekercsről játssza le a filmet, a két különböző kép pedig "megtréfálja" az emberi agyat, amely azt érzékeli, hogy azok három dimenziósak.

A filmet, amelyben a digitális karakterek szerepeit valódi színészek játszották el, a Roger Nyúl a pácbant és a Forrest Gumpot is jegyző Robert Zemeckis rendezte.

A filmes technológia lényege, hogy a színészek testére a forgatás során fényvisszaverő elemeket rögzítenek, amelyek a test mozgását jelölik, majd az utómunka során megrajzolják, és a végső környezetébe helyezik a karaktereket.

A film címszerepét Ray Winston játssza, mellette többek között feltűnik a képernyőn Sir Anthony Hopkins, Robin Wright Penn és Angelina Jolie is, utóbbi egy alkalommal teljesen meztelenül.

Hamarosan olyan klasszikus filmeket is három dimenzióban láthat a közönség, mint a Csillagok háborúját - George Lucas éppen ezen dolgozik, míg a DreamWorks stúdió korábban bejelentette, hogy 2009-től minden animációs filmjük 3D-ben készül majd.