Egymás után fulladtak a vízbe a gyermeküket mentő szülők

Infostart
2007. október 24. 05:40
Négy brit szülő halt meg a napokban Portugáliában, miközben gyermeküket keresték az óceánban. A családok annak ellenére fürdőztek a strandon, hogy az a turistaszezon vége óta le van zárva a látogatók elől.

Egy házaspár két gyermekük után ugrottak a vízbe, akik egy német gyerekkel játszottak az óceánban. Az eset a portugál partoknál, Európa legnyugatibb pontján történt, mindössze 30 kilométerre attól a helytől, ahol májusban eltűnt egy másik brit kislány, Madeleine McCann.

A gyermekek segítségért kiáltottak, a szülők pedig azonnal a vízbe vetették magukat, ám ekkor túl nagy hullámok érkeztek a parthoz.

Később a család egy barátja is a vízbe ugrott, hogy segítsen a bajbajutott szülőknek, akiket elvitt egy áramlat, de mindhármukat elsodorta a víz. A mentők már csak a holttestüket emelték ki.

A német kisgyermeket kimentette az édesapja, az eredetileg bajba jutott 9 éves kisfiút és 11 éves nővérét pedig két másik ember hozta ki a partra. A német édesapa azonban amint elérte a partot a fiával, szívrohamot kapott, és meghalt. A gyermekek mindannyian túlélték az incidenst, de kórházi ápolásra szorulnak.

A brit szülők egy kisebb társaságban fürdőztek a parton. Összesen öt, 6 és 12 év közötti gyermek volt velük.

A helyi hatóságok elmondták, hogy a strandon már nem lett volna szabad fürdőzni, hiszen azt a turistaszezon végével lezárták. Szeptember 3. óta életmentők sem dolgoztak a parton.