A filmsztár megdöbbentő vallomása: "A sokk egy életre elvette a kedvem"

Infostart
2007. október 24. 21:22
Annyira sokkolta egy iskolás korában látott felvilágosító film, hogy emiatt nem szült soha gyereket az Oscar-díjas Helen Mirren. A film annyira szemléletesen mutatta be a gyermek születését, hogy még most, ötven év elteltével is rosszul van tőle - tette hozzá.

Helen Mirren először beszélt arról egy interjúban, hogy miért nem vállalt soha gyermeket. Mint bevallotta, egy kamaszkorában látott ismeretterjesztő film vette ettől a kedvét - méghozzá egy életre.

A filmet olyan korban látta, amikor az ember éppen kezdi felfedezni a testét, és érdeklődni kezd a másik nem iránt - mesélte a 62 éves színésznő fél évszázaddal ezelőtti élményét.

"Beültettek minket - 13-14 éves lányokat és fiúkat - egy rettenetes terembe, és levetítettek egy filmet, amelyen egészen közelről mutatták a gyermek születését. Közben azt hangsúlyozták, hogy életet adni egy gyermeknek a világ legcsodálatosabb dolga - miközben mi véres, undorító jeleneteket voltunk kénytelenek végignézni."

A vetítés közben két fiút ki kellett kísérni a teremből, mert rosszul lettek. Helen Mirren ugyan végignézte a filmet, de még ma is hallja a vetítőgép surrogását. "Valósággal sokkot kaptam. Nem szültem, és nem is lennék képes végignézni egy szülést. Undorodom tőle" - vallotta be az Enough Rope című ausztrál műsorban.

A színésznő egyébként sem tartja magát anyatípusnak, és bár végül 15 éve együttélés után hozzáment Taylor Hackford amerikai rendezőhöz, egészen az esküvőig nem látta értelmét a házasságnak sem.

"Soha nem akartam férjhez menni, de ma már örülök, hogy mégis megtettem. Amikor az esküvő másnapján felébredtem. Rájöttem, hogy imádok férjnél lenni" - vallotta be.