Rendőrök védték meg a gyerekgyilkosság gyanúsítottját

Infostart
2007. október 21. 15:44
Egy 26 éves nőt gyanúsítanak annak a kétéves kisfiúnak a meggyilkolásával, akinek a holttestét egy tavacskába úszó bőröndben találták meg Ausztráliában.

Az asszony nevét nem hozták nyilvánosságra, azt azonban igen, hogy a sydney-i bíróság óvadék ellenében sem engedélyezte, hogy szabadlábon védekezhessen. Ha bűnösnek találják, akkor életfogytiglani büntetést kaphat.

A bőröndöt egy csapat gyerek halászta ki a tavacskából Sydney külvárosának egyik parkjában. Õk fedezték fel a meztelen kis holttestet a bőröndben.

A csomag legalább két napon keresztül úszkált a tóban, az eset pedig országszerte hatalmas felháborodást keltett. A rendőrök szombaton vitték el helyszíni szemlére a nőt, és nem kevés erőfeszítésükbe került, hogy megvédjék a feldühödött tömegtől.

A tavacskánál száznál több helybéli gyűlt össze a szemle idejére, akik válogatott sértéseket kiabáltak feléje, majd meg is támadták a rendőrautót, amelyben elszállították a helyszínről.

A nő tárgyalása december 12-én kezdődik. A rendőrség kihallgatott az ügyben egy 29 éves férfit is, de őt szabadon engedték.