El kéne venni a gyerekeket Angelina Jolie-tól és Brad Pitt-től?

Infostart
2007. október 21. 08:25
Nagyon rosszat tesz a gyermekeinek Angelina Jolie és Brad Pitt, az állandó világjárás miatt ugyanis a kicsik életében nincsen semmi stabilitás a szűk családon kívül - állítja egy 21 éve praktizáló gyermekpszichológus.

A sztárpár ugyan mindent megtesz a gyermekeiért, még bébiszittert sem tartanak, mégis elképzelhető, hogy több rosszat tesznek a kicsikkel, mint amennyi jót - legalábbis ezt állítja Puja Hall New York-i pszichológus.

A család szinte nomádként vándorol ide-oda a nagyvilágban, az elmúlt hét évben vagy féltucatnyi városban éltek rövidebb-hosszabb ideig. Ez azonban semmiféle stabilitást nem biztosít a gyermekeknek - a 6 éves Maddoxnak, a 3 éves Paxnak, a kétéves Zaharának és a 16 hónapos Shiloh-nak.

"Maddox örökbe fogadott gyerek, akiben ennél fogva tudta alatt munkál az elhagyottság érzése. Ráadásul örökké utón van, az ilyen gyerekek pedig nagyon gyakran magukba zárkóznak" - figyelmeztetett a gyermekpszichológus.

New Orleanstól Namíbiáig

A népes család az utóbbi időben élt New Orleansban, Párizsban, Namíbiában, Berlinben és New Yorkban, ahol Maddox a Lycée Francais nevű elitiskolába járt - hat hétig. Onnan átköltöztek Los Angelesbe, ahol Angelina Jolie forgatja új filmjét. Itt állítólag legalább egyik gyermeküket beíratták a Universal Studio óvódájába.

"Az állandó költözködés miatt a gyerekek nem tudnak kapcsolatot kialakítani: Mivel előbb-utóbb minden barátjukat elveszítik, egy idő után arra a következtetésre jutnak, hogy kár is próbálkozni; úgyis felkapják, és tovább viszik majd őket, a barátokat pedig olyan fájdalmas elveszíteni" - tette hozzá a szakember.

Puja Hall arra is figyelmeztetett: ahogy a gyerekek nőnek, a két színésznek muszáj lesz állandó otthon után nézni. "Előbb utóbb kénytelenek lesznek dönteni, és feláldozni valamit egy fontosabb dolog oltárán" - figyelmeztetett a szakértő.

Mi lesz az iskolával?

Az Egyesült Államokban ráadásul nem könnyű bejutni a legjobb iskolákba, sok helyen évekkel korábban kell jelentkezni. Jolie és Pitt hírnevével és pénzével persze könnyű mindent elintézni - ezt is - de legföljebb egyszer-kétszer.

"Azokban az iskolákban, ahol hosszú a várólista, nem fognak csupán néhány hónapra felvenni egy gyereket, mert ezzel elveszik a helyet egy olyan elől, aki évekig fizetne jelentős összegeket az iskoláért" - ezt már a Lycée Francais egyik, neve elhallgatását kérő tanára nyilatkozta. Ebben az intézményben 18 ezer dollár (3,1 millió forint) az éves tandíj, s emellett kétezer dollárt kell fizetni a beiratkozásért. A tandíjat pedig legalább fél évre annak is ki kell fizetnie, aki később valami miatt kimarad.

Angelina Jolie szóvivője szerint "senkinek semmi köze ahhoz, hogyan neveli a színész pár a gyermekeit". Cindy Guagenti úgy véli, a gyermekpszichológus nyilatkozata "tisztességtelen".