Egy mérnökember megdöbbentő kalandjai

Infostart
2007. október 20. 08:40
Elképesztő kalandokat élt át Szibériában egy brit mérnök, aki egy félreértés kapcsán zsűrizett szépségversenyen, interjút adott az egyik országos televíziónak és találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. A komédiába illő kalandok egy bárban kezdődtek...

Az 52 éves Neil Smith egy Szibériában épült új acélműben felügyelte az elektromos munkálatokat. Az egyhónapos szajangorszki kiküldetésnek már a fele eltelt, amikor egy hivatalos orosz delegáció érkezése miatt kiköltöztették a szállodából és egy vadászlakban helyezték el.

"Esténként semmi mást nem lehetett csinálni, mint iszogatni a bárban, így beszélgetésbe elegyedtem a tulajdonossal, akiről kiderült, hogy egy gazdag orosz üzletember, akinek több érdekeltsége is van" - mesélte a férfi.

"Beszélgetésünket a recepciós fordította. Megemlítettem, hogy Dél-Yorkshire-ből jöttem, és fiatal koromban basszusgitároztam egy együttesben, amelyikkel Nagy-Britannia több pubban is felléptünk" - folytatta történetét Neil Smith.

A mérnök elmondása szerint ennek hallatán az üzletember megkérdezte, lenne-e kedve részt venni egy kis verseny zsűrijében. "Igent mondtam, azt gondoltam, hogy talán egy helyi bárban lesz valamilyen válogatás" - emlékezett vissza Neil Smith.

A férfi azonban alaposan meglepődött, amikor a megbeszélt este egy hatalmas limuzin várta a szállása előtt, majd egyenesen a legnagyobb szibériai város hatalmas kulturális központjába szállította.

Amikor megérkezett az épülethez, vörös szőnyeg és televíziós stábok várták. "Leültettek hat másik ember mellé egy hosszú asztalhoz, ekkor jöttem rá, hogy a Miss Szibéria szépségverseny zsűrijében ülök. Aztán bemutattak a teljesen megtelt nézőtérnek, amiből annyit értettem, hogy a menedzser a nevemet mondja, majd megemlíti a Rolling Stonest" - mondta a férfi.

Neil Smith szerint kissé már késő lett volna eloszlatni a félreértést, így belement a játékba. Olyannyira, hogy a szépségverseny végén ő adta át a virágokat, mi több, rövid beszédet is mondott.

A versenyt követően az egyik országos televízió interjút készített vele és egy órán keresztül osztogatta az aláírásokat, majd részt vett a versenyzőknek adott partin.

"Utána átgondoltam a dolgot, és arra jutottam, hogy az orosz fickó alighanem jól felültetett. Valószínűleg szükségük volt hirtelen valakire a zsűriben, én pedig éppen kapóra jöttem. Végül is ki a fene tudná Szibériában, hogy én nem vagyok egy nemzetközi rockisten?" - adott tanúbizonyságot dicséretre méltó önismeretéről Neil Smith.

A férfit azonban még egy ideig üldözte a hírnév, napokkal a történtek után egy éjszakai kiruccanáson szabályszerűen lerohanta néhány aláírásgyűjtő hölgy, akik azt állították, hogy látták a tévében.

Neil Smith végül találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is, ám ekkor már a beosztásának megfelelő helyen: egy hosszú sor végén állva foghatott kezet Oroszország első emberével a gyárban.