A rasszista britek, Lewis Hamilton és világbajnoki cím

Infostart
2007. október 17. 08:03
Nem úszta meg Lewis Hamilton, hogy téma legyen a bőrszíne. A spanyol motorsport szövetség elnöke szerint különös, hogy a rasszista Nagy-Britannia éppen az újonctól várja a világbajnoki cím megszerzését.

Carlos Garcia a Nemzetközi Automobil Szövetség megbízottjaként a McLaren vendége lesz. Azt figyeli majd, a csapat azonos feltételeket biztosít-e a címvédő világbajnoknak, a spanyol Fernando Alonsónak az idényzárón, vagy előnyben részesíti-e brit versenyzőjét, a pontversenyben élen álló Lewis Hamiltont.

A spanyol motorsport szövetség elnöke már fel is hívta magára a figyelmet: szerinte ironikus, hogy a brit rajongók éppen Lewis Hamiltontól várják, hogy megnyerje "nekik" a világbajnoki címet.

A 22 éves újoncnak minden esélye megvan erre: legalább a második helyen kell befutnia ahhoz a vasárnapi Brazil Nagydíjon, hogy ő legyen a világbajnok.

Alonso és Hamilton is "gyerekesen viselkedik"


"Teljesen normális, hogy egy brit csapat és a brit rajongók sikereket szeretnének látni az F1-ben, de ironikus, hogy a rasszista Anglia éppen egy színes versenyzőben bízik" - mondta Carlos Garcia.

Az egykori Formula 1-es versenyző, Johnny Herbert szerint a spanyol megjegyzése egyszerűen felháborító, majd hozzátette: sajnálatosnak tartja, hogy Alonso és Hamilton is gyerekesen viselkedik.

Carlos Garcia úgy véli, szavait félremagyarázták. "Úgy értettem, hogy Anglia évek óta vár egy F1-es bálványra, és nem számít, ki ő, a britek minden erejükkel őt támogatják" - mondta.

"Nem volt rasszizmus abban, amit mondtam" - tette hozzá.

Nemrégiben egyébként a spanyol válogatott szövetségi kapitánya az ugyancsak színes bőrű francia Thierry Henry-t "majmozta" le. Ugyancsak spanyolok voltak, akik Lewis Hamiltonnak szóltak be bőrszíne miatt.