"Igen, agyonlőttem. És akkor mi van?"

Infostart
2007. október 15. 07:32
Lapinformáció szerint a brit rendőrség már tudja, ki ölte meg idén augusztusban Liverpoolban a 11 éves Rhys Jonest, de bizonyíték híján egyelőre nem tud lépni az ügyben. A feltételezett gyilkos állítólag többször is eldicsekedett az utcán tettével, ám a megfélemlített lakosok nem mernek tanúskodni.

A liverpooli rendőrség tudja, ki ölhette meg a 11 éves Rhys Jonest idén augusztusban, de bizonyíték híján egyelőre képtelen letartóztatni a férfit - állítja a The Sun.

A lap úgy tudja, hogy a tinédzser - aki jelenleg is a gyilkosság első számú gyanúsítottja - nem titkolja, hogy ő követte el a gyilkosságot.

"Igen, agyonlőttem. És akkor mi van? A te pofádat is kitömöm ólommal" - fenyegetett meg például valakit az utcán a feltételezett elkövető.

A helyi lakosok ugyanakkor rettegnek, hogy a tinédzser még mindig szabadlábon van. "A rendőrségnek tennie kellene valamit, egyszerűen az arcukba röhög. Mindenki tudja, hogy ő tette. Nagyon szemtelen. Amikor meglát egy rendőrautót, azzal viccelődik, hogy a zsaruk sosem tudják majd bebizonyítani, hogy ő tette" - jelentette ki például az egyik lakó.

A helyiek egyelőre nem mernek tanúskodni, mert félnek a bandák bosszújától. A gyanúsítottat a gyilkosság előtt nem sokkal látták, amint lakása ablakából kihajolva fegyverrel hadonászik.

Az őt ismerők szerint a tinédzser az iskola befejezése óta nem dolgozott, abból él, hogy kábítószert szállít a bandáknak a biciklijén.

A BBC bűnüldöző magazinja, a Crimewatch legendás műsorvezetője közben ismételten arra kérte a rendőrséget, hogy ajánljon névtelenséget a feltételezett elkövető ellen vallóknak.

"Egy hozzá közel állónak kell feladnia és tanúskodnia is kell ellene a bíróságon. Muszáj névtelenséget ajánlani az esetleges tanúknak" - fogalmazott Nick Ross.

A 11 éves Rhys Jones augusztus 22-én egy edzőmeccsről hazafelé tartva állt meg focizni a barátaival, amikor egy kapucnis fiatal nyakon lőtte.

Szemtanúk szerint a gyilkosa egy BMX-biciklin érkezett, majd miután rálőtt a fiúra, "nyugodtan távozott".