Egy kidobót vádolnak két lány agyonverésével

Infostart
2007. október 15. 06:04
Két fiatal nőt agyonvert, két másikat súlyosan bántalmazott, egyet pedig megpróbált elrabolni egy éjszakai klub kidobó embere - állította az ügyész egy londoni bíróságon, a 2001 és 2004 közötti brutális támadások ügyének tárgyalásán.

A gyilkosságok elkövetése idején a sajtó nagy terjedelemben foglalkozott a francia Amelie Delagrange és Marsha McDonell halálával. Előbbi angoltudását csiszolni érkezett Londonba, és miután lekéste a buszt, gyalog ment haza a barátaitól, amikor megtámadták és egy tompa tárggyal agyonverték. Utóbbi a lakásától néhány méterre halt meg.

A vád megszólaltatta a támadások két túlélőjét, Anna-Maria Rennie-t és Kate Sheedy-t. Előbbi a barátjával való civakodást akarta kisétálni magából, amikor egy buszmegálló közelében parkoló autóból kiugrott egy férfi, és megtámadta, de sikerült elmenekülnie.

Az ötödik megtámadott Irma Dragoshi, aki azóta amnéziában szenved.

A tárgyaláson az ügyész elmondta: a támadások között annyi a hasonlóság, hogy teljes biztonsággal ki lehet zárni a több elkövetőt. Az áldozatok valamennyien fiatal lányok; Amelie Delagrange-t és Marsha McDonellt egyaránt tompa tárggyal verték agyon.

Brian Altman hozzátette: a vádlott, Levi Bellfield a kivilágított éjszakai buszokon választotta ki áldozatait, teljesen úgy viselkedett, mint egy ragadozó.

Levi Bellfield tagadja a vádakat, a tárgyalás folytatódik.