"Az én fiam nem volt olyan fontos, mint Madeleine McCann"

Infostart
2007. október 12. 04:54
Ben Needham 16 éve tűnt el egy görög üdülőhelyen - kísértetiesen hasonló körülmények között, mint Madaleine McCann. A 19 éves pincérnő anya azonban soha nem kapott olyan segítséget a gyerek utáni kutatásban, mint a májusban eltűnt kislány felső középosztálybeli szülei.

Ben Needham 21 hónapos volt, amikor eltűnt Kos szigetén, ahol akkor 19 éves édesanyja pincérnőként dolgozott. "Kate és Gerry McCann szerencsés, hogy magas helyen vannak barátaik. Mindketten a felső középosztályba tartoznak, orvosok, akik egy egész reklámgépezetet tudtak az ügyük mögé állítani. Mi a túlságosan alacsonyan helyezkedtünk el a társadalmi ranglétrán ahhoz, hogy bárki segítsen" - vélekedett az asszony.

Kerry Grist mellett csak a szülei és a testvére állt, amikor Ben eltűnt. "Csak egy 19 éves, egyszerű lány voltam. Mindenki azt gondolta, 'pár hónap múlva túllesz az egészen, szül egy másik gyereket és elfelejti a tragédiát'. Valóban született másik gyermekem, de soha nem felejtkeztem el Benről, és soha nem tettem túl magam a történteken" - tette hozzá a sheffieldi asszony, aki még mindig nem adta fel a reményt, hogy visszakapja a fiát.

Számítógépes szakemberekkel elkészíttette Ben fényképét, így tudja, hogyan nézhet ki a fia most, 18 évesen.

Kerry abban bízik, hogy a fénykép segítségével valaki végre nyomra vezeti. "Akkoriban úgy éreztük, Ben senkinek nem elég fontos ahhoz, hogy komoly nyomozást folytassanak utána" - tette hozzá. "Újra látni szeretném a fiamat, és tudni akarom, mi történt vele. Szeretném, ha tudná, hogy soha nem felejtkeztünk el róla."

A görög rendőrök akkoriban úgy gondolták, hogy a szőke kisfiút cigányok rabolhatták el, vagy olyanok, akik skandináv, ausztrál vagy amerikai családoknak adtak el gyerekeket örökbefogadási céllal. Kerrynek azonban meggyőződése, hogy a helyi rendőrség nem tett meg minden tőle telhetőt a kisfiú előkerítésére.