Nézze meg minden idők legjobb videoklipjeit!

Infostart
2007. október 9. 06:45
A Queen együttes legendás dala, a Bohemian Rhapsody lett minden idők legjobb videoklipje - legalábbis egy, brit zenerajongók körében készített felmérés szerint.

Freddie Mercury és együttesének 1975-ös dala toronymagasan végzett az élen: a válaszadók harminc százaléka voksolt erre a számra. A dal megjelenése után kilenc hétig vezette a slágerlistát Nagy-Britanniában, majd Freddie Mercury halála után ismét az első helyre került.


A második helyen Michael Jackson Thriller című klipje végzett, erre 13 százalék szavazott. Az 1983-as dal arról is nevezetes, hogy a klipekhez képest hosszú, majdnem 14 perces. A videót már akkor is magasnak számító költségvetésből, 800 ezer dollárból készítették.



12 százalékkal a harmadik lett Justin Timberlake Cry Me A River című dala, megelőzve az alternatív OK Go nevű csapat A Million Ways című számát.



Előkelő helyen került fel a listára az A-Ha Take on me című száma, az REM Losing my Religion című dala, valamint Madonnától a Like A Prayer.

A válaszadók 56 százaléka vélekedett úgy, hogy akkor lesz jó egy klip, ha kapcsolódik a zenéhez, míg 32 százalék mondta azt, hogy a jó koreográfia elengedhetetlen.