Órákkal az eljegyzés előtt halt meg Diana hercegnő?

Infostart
2007. október 8. 20:30
Egy ékszerész azt állítja, hogy egy eljegyzési gyűrűt adott el Dodi Fayednek, nem sokkal azelőtt, hogy a férfi és Diana hercegnő Párizsban halálos autóbalesetet szenvedett. Alberto Repossi elmondta: a rendőrök megzsarolták, hogy változtassa meg vallomását. A nyomozók szerint az ékszerész nem mond igazat.

Alberto Repossi közölte: a 130 ezer fontot (mintegy 48 millió forint) érő, öt gyémántot magában foglaló gyűrűt - amely a Dis Moi Oui (Mondj igent) kollekció része - Diana hercegnő választotta ki Monte Carlóban 1997 augusztusában, majd a párizsi üzletből Dodi Fayed vitte el augusztus 31-én, mindössze néhány órával halála előtt.

Az ékszerész hangsúlyozta: minden kétséget kizáróan eljegyzési gyűrűről van szó, amelyet Dodi Fayed talán még aznap át akart adni Dianának, vagyis meg akarta kérni a kezét.

"Valószínűleg én vagyok az egyetlen szemtanúja annak, hogy Dodi és Diana hercegnő el akarták jegyezni egymást" - fejtette ki a férfi, hozzátéve: a kiállított számlán, amelyet a rendőrségnek is átadott, egyértelműen "eljegyzési gyűrű" szerepel.

Alberto Repossi kifejtette: ezt írásba is adta a brit nyomozóknak, akik azonban érzékeltették vele, hogy jobban jár, ha megváltoztatja a vallomását.

Az ékszerész állításának ellenőrzése a Diana halála ügyében indított vizsgálat egyik fontos feladata. Scott Baker bíró kijelentette: ez egyike a megválaszolásra váró húsz kulcsfontosságú kérdésnek.

Néhány tény ugyanakkor ellentmond Alberto Repossi verziójának. Először is, kezdetben ő sem állította, hogy eljegyzési gyűrűről van szó, ezzel csak 1998 áprilisában állt elő. Másodszor, a korábbi vizsgálatban megnézték a párizsi üzletben rögzített videofelvételt, amely szerint Dodi Fayed nem vitt magával ékszert.