Már csak négyen keresik az eltűnt brit kislányt

Infostart
2007. október 6. 17:10
A portugál rendőrök börtönbe akarták zárni az eltűnt brit kislány édesanyját, Kate McCannt. Közben kiderült, hogy kétszázról négyre csökkent az ügyben nyomozók száma.

Közel állt ahhoz a Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann anyja, hogy börtönbe kerüljön, ugyanis az órákon át tartó kihallgatás során nem volt hajlandó válaszolni a nyomozók kérdéseire. Kate McCann megtagadta a válaszadást azokra a kérdésekre, amely a gyermek eltűnésére és a bizonyítékokra vonatkoztak.

Az azóta leváltott főnyomozó, Goncalo Amaral vádat akart emelni a nő ellen, de ehhez a főügyész nem járult hozzá.

Közben kiderült, hogy a májusban még kétszáz fős nyomozócsapat négy emberre zsugorodott, és ez a szám is csökkeni fog, mert valamennyi rendőrnek ki kell vennie 15 napos szabadságot. A szülők attól félnek, hogy ismét holtpontra jutott Madeleine McCann keresése.

A portugál rendőrkapitány arra hívta fel kollégái figyelmét, hogy aki átad valamilyen információt a sajtónak, azt ki fogja rúgni.

Az ügyön dolgozó brit nyomozók közben cáfoltak a portugál rendőrségnek azokat a teóriáját, amely szerint a szülők véletlenül ölték meg a négyéves lányt, mert egyelőre nincsenek erre utaló bizonyítékok.