Pavarotti újabb végrendelete kisemmizi az özvegyet

Infostart
2007. október 3. 21:20
Luciano Pavarotti egyetlen, kézzel írt végrendeletében nem a második feleségére, hanem a lányaira hagyta a vagyonát. A világhírű tenor első házasságából származó egyik lányának engedélyével a televízióban is bemutatta a dokumentumot, amely tavaly decemberben készült.

A világhírű tenor szeptember eleji halála óta megy a harc a 250 millió dolláros örökség körül. Silvio Vezzi közjegyzőt Pavarotti egyik, első házasságából származó lánya, Lorenza utasította arra, hogy mutassa be a televízióban a kézzel írt végrendeletet.

Lorenza arra is megkérte a közjegyzőt, hogy bizonyítékként mutassa be a dokumentumot a modenai bíróság előtt is, amely a vagyonról hivatott dönteni. A jelek szerint tehát folytatódik az elkeseredett harc a három idősebb lány és a tenor második felesége között.

Ez már Pavarotti harmadik előkerült végrendelete. Ez egyben a legrégebbi is, 2006. december 4-én készült - viszont az egyetlen, amelyet a világhírű tenor saját kezűleg írt.

Eszerint Pavarotti második feleségére, Nicoletta Mantovanira hagyja pesarói ingatlanát, egy étterem résztulajdonát, valamint egy lóistállót - a vagyont viszont egyenlően osztja szét az első házasságából származó három és Mantovanitól született negyedik lánya között.

Ennél kevesebbet az olasz törvények szerint Pavarotti nem is hagyhatott volna az özvegyére. A másik két végrendelet értelmében viszont Mantovani ennél sokkal nagyobb részt kap a hagyatékból.

Az egyik, az úgynevezett mantovai végrendelet szerint, amely június 13-án készült, az özvegyé a vagyon negyede, a négy lányé a fele, a maradék negyedről pedig a végrendelet végrehajtója dönt.

Az "amerikai végrendelet" július 29-én készült; ennek alapján az özvegyé az Egyesült Államokban található vagyon - a többi viszont a négy lányé.

Egyelőre senki nem tudja, hogy a három végrendelet közül melyik érvényes. Az "amerikairól" Luciano Buonanno pesarói közjegyző, aki írta, azt állítja: az nem fejezi ki Pavarotti akaratát.

Elmondta azt is, hogy amíg írta a dokumentumot, a tenor felesége - aki "nagyon ideges" volt - folyamatosan rajta tartotta jéghideg tekintetét.

Az özvegy egyébként elutasít minden spekulációt a vagyon megosztásával kapcsolatban, és jogi lépésekkel fenyegette meg a kérdéssel foglalkozó olasz médiát.