Filmből vette a gyilkosság ötletét a kegyetlen szerető

Infostart
2007. október 2. 09:24
Egy filmből vette az ötletet, hogy szeretőjével ölesse meg barátját egy amerikai nő, aki arra számított, hogy övé lehet a férfi életbiztosítása.

A vádat képviselő ügyészek ragaszkodnak ahhoz, hogy az esküdtek megnézzék a Végső csábítás (The Last Seduction) című filmet, a thriller története ugyanis rendkívüli módon hasonlít arra az ügyre, amelyben majd dönteniük kell.

Az 1994-ben készült film főszereplője, Linda Fiorentino egy New York-i nőt játszik, aki, miután ellopja drogkereskedő barátja pénzét, egy kisvárosban húzza meg magát. Hamarosan párt is talál, egy naiv férfit, akit rávesz, hogy ölje meg a dílert, mivel az zaklatja. A nő később feljelenti új barátját a gyilkosságért, és meglép a pénzzel.

Másolt

A valóságban John Carlin végzett Kent Leppinkkel barátnője, Mechele Linehan kedvéért. Carlint 1996-ban elítélték gyilkosságért, az ügyészség szerint azonban nem ő volt a bűntett értelmi szerzője, hanem Linehan, aki akkoriban Kent Leppink menyasszonya volt.

A nő a vád szerint vőlegénye életbiztosítását akarta megszerezni, ezért győzte meg szeretőjét, hogy ölje meg a férfit. Azt azonban Mechele Linehan nem tudhatta, hogy felesleges eltetetnie láb alól a férfit, mivel az öt nappal korábban kivetette a nő nevét a biztosítása haszonélvezőinek listájáról.

A főszereplőre akart hasonlítani

Lora Aspiots, a korábbi sztriptíztáncos Mechele Linehan barátnője esküdtszék előtt elmondta: együtt látták a filmet néhány hónappal Kent Leppink halála előtt.

"Azt mondta, hogy a karakter az ő hősnője, és olyan akar lenni, mint ő" - mesélt Lora Aspiots arról, hogyan gondolt a film főszereplőjére a barátnője.

A 34 éves Mechele Linehan - akinek ügyvédje ragaszkodik ahhoz az elképzeléshez, miszerint John Carlin egyedül döntött a gyilkosságról - nyilván abban bízik, hogy ügye olyan véget ér, mint a film, vagyis, szabadon távozhat, míg egykori barátja leüli majd a büntetést.

Több mint gyanús

A Végső csábítást se a nő ügyvédje, se a bíró nem látta még. Az előbbi attól tart, hogy a film összezavarhatja az esküdteket, a bíró azonban megígérte, hogy végignézni a trhillert, mielőtt eldöntené, megmutatja-e az esküdtszék tagjainak.

Mechele Linehan tagadja a vádakat, ám nehéz helyzetbe kerülhet, mert egy másik korábbi barátja azt állítja: előtte is gyakran szidta vőlegényét, Kent Leppinket, mielőtt az meghalt.