Doktor House titka

Infostart
2007. szeptember 27. 05:20
A Magyarországon is népszerű sorozathőst, Doktor House-t játszó Hugh Laurie egy interjúban elárulta, hogy tinédzser fiának is köszönheti, hogy megkapta az egyik legmagasabb brit kitüntetést, a Brit Birodalom Lovagrendje (Order Of The British Empire, OBE) kitüntetést.

A Magyarországon leginkább a Doktor House című sorozat címszereplőjeként ismert Hugh Laurie idén kapta meg az OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) kitüntetést - az elsőt az ötből, amelyekért végül lovagi cím jár.

A 47 éves, oxfordi születésű Hugh Laurie a sorozatban nyújtott alakításáért, azaz a kissé embergyűlölő, gyógyszerfüggő orvos, doktor Gregory House megformálásáért Golden Globe-ot kapott, de nevezték az Emmy-re is.

A színész most egy interjúban elárulta: komolyan fontolgatta, hogy nem fogadja el a megtisztelő címet, amikor először értesítették a Buckingham palotából, végül a fiának kellett a lelkére beszélnie.

"Értesítenek arról, hogy felajánlják a címet, majd küldenek egy levelet, melyben felteszik a kérdést: 'Ha felajánlanánk Önnek, az arcunkba vágná-e a nagy nyilvánosság előtt?', majd be kell ikszelni a megfelelő választ" - viccelődött Hugh Laurie.

"Elgondolkodtam a dolgon, mert van, aki szerint egy ilyen kitüntetés jó dolog, mások szerint nem. A fiam azt mondta: 'Nagyon nagyképűnek kell ahhoz lenned, hogy ne fogadd el'. Ez elég jó válasznak tűnt" - mondta a színész.

Hugh Laurie szerint, ahogy egyesek a királyi családot hajlamosak túl komolyan venni, úgy vannak, akik saját magukat veszik túlságosan komolyan, így hát úgy döntött: elfogadja a címet.