Megválasztották minden idők sztárpárjait - videókkal

Infostart
2007. szeptember 26. 05:10
A Rolling Stone magazin megválasztotta minden idők legnagyobb rockpárjait. A neves zenei lap választásán csak olyanok szerepelhettek, akik valaha közösen felléptek és az életben is egy párt alkottak.

Tulajdonképpen nem hozott meglepetést a Rolling Stone magazin választása, hiszen minden idők legnagyobb rockpárja John Lennon és Yoko Ono lett. A Beatles egykori tagja, az 1980-ban meggyilkolt John Lennon és második felesége nem csak közösen léptek fel, hanem a Beatles 1970-es feloszlása után közös zenekaruk (The Plastic Ono Band) is volt.

Második helyen a countryzene legendás párosa, Johnny Cash és June Carter Cash végzett. Az énekes karrierje kezdetétől a rock és a country határmezsgyéjén mozgott és alighanem minden idők egyik legnagyobb hatású countryénekese volt. June Carter legendás zenészcsaládból érkezett és saját jogon is híres énekes volt.


A dobogó harmadik fokára Thurston Moore és Kim Gordon került. A férfi a Sonic Youth énekese és gitárosa, a banda alapító tagja, 2004-ben a Rolling Stone a világ legjobb gitárosai között a 33. helyre tette. Kim Gordon szintén a Sonic Youth tagja, ahol basszusgitáron és szólógitáron is játszik.


A negyedik helyen Jack és Meg White, a White Stripes tagjai végeztek, míg az ötödik Paul és a néhai Linda McCartney lett.

A Magyarországon is ismertebb nevek közül 8. Patti Scialfa és Bruce Springsteen, 10. Sonny és Cher, 11. Ike és Tina Turner, 14. Mick Jagger és Marianne Faithfull.