A nem létező zenekar ismét felvette legendás dalát - videóval

Infostart
2007. szeptember 26. 20:00
Közel 30 év után ismét stúdióba vonult a Sex Pistols, hogy ismét rögzítse egyik leghíresebb számát, az Anarchy in the UK-t. Az idők változását jelzi, hogy a punkzenekar ezúttal egy videojáték kedvéért törte meg a hallgatást.

Bár 1978-as felbomlása óta színpadon többször is felléptek együtt a Sex Pistols még élő tagjai, most fordult elő először, hogy közösen stúdióba vonuljanak. Az ok finoman szólva is prózai: egy videójáték kedvéért ismét felvették egyik leghíresebb számukat, az Anarchy in the UK-t.

A Guitar Hero harmadik részéhez felvett dal kapcsán Steve Jones gitáros a következőket nyilatkozta: "Szeretem ezt a játékot, mert a barátaim gyerekei is szeretik. Én pedig azt szeretem, amit a srácok".

Természetesen nem teljesen önzetlenül vonult a stúdióba John Lydon frontember, Steve Jones gitáros és Paul Cook dobos, hiszen a játékot gyártó cég szponzorálja az együttes novemberi, egyelőre három koncertből álló újraegyesülésének első előadását.

A három koncert a londoni Brixton Academy-n lesz november 8-10-e között. A zenekar ezekkel a fellépésekkel kíván megemlékezni Never Mind The Bollocks című nagylemeze megjelenésének 30. évfordulójára.

Egyes kritikusai szerint már a Sex Pistols tagjai sem a régiek. Sokan megrótták például a zenekart, amikor tavaly márciusban eladták dalaik jogait a Universal kiadónak.