Bombagyárat találtak a gondnok hálószobájában

Infostart
2007. szeptember 24. 21:50
Valóságos bombagyárat találtak egy cambridge-i általános iskola gondnokának a hálószobájában. Három levélbomba készen várta, hogy a férfi postára adja.

Kilenc ember sérült meg hét levélbombától Nagy-Britanniában; a robbanószerkezeteket törvényszéki laboratóriumoknak és hivataloknak postázták. Egyik áldozatnak, egy férfinak gyakorlatilag levitte a kezét a robbanás, amikor felbontotta a borítékot.

A sorozatos levélbomba-támadások általános rémületet keltettek, de a rendőrség átfogó nyomozása eredménnyel járt, és letartóztatták Miles Coopert, akinek otthonában valóságos bombagyárat találtak.

A bírósági tárgyaláson a 27 éves gondnok nem is tagadta, hogy ő küldte a levélbombákat - azt azonban igen, hogy ő lenne a felelős a robbanószerkezetek által okozott sérülésekért.

Tettét azzal magyarázta, hogy fel akarta hívni a figyelmet: "erőszakos és túlságosan tolakodó, az emberek mindennapi életét szemmel tartó a társadalom". Ezért küldött például levélbombát annak a cégnek, amelyik a gyorshajtókat lefülelő kamerákat üzemelteti.