"Bármi áron kerítsék elő a kislány holttestét!"

Infostart
2007. szeptember 24. 15:07
A 24 Horas című lap értesülése szerint az illetékes ügyész arra figyelmeztette a portugál rendőröket, hogy a McCann szülők megmenekülnek az igazságszolgáltatás elől, ha nem kerül elő kislányuk, Madeleine holtteste.

Madeleine május 3-án tűnt el abból az apartmanból, amelyben a brit McCann család nyaralt Praia da Luzban.

A portugál rendőrség szerint a szülők véletlenül túladagolták az altatót, amelyet kislányuknak adtak, hogy ők nyugodtan vacsorázhassanak barátaikkal, majd eltűntették a négyéves gyermek holttestét.

A kerületi ügyész hivatala ultimátumot intézett a rendőrséghez: találják meg Madeleine holttestét, vagy a McCann szülők megússzák a büntetést - mondta a 24 Horas portugál újság egy rendőrségi forrása hivatkozva.

Az ügyészség arra utasította a rendőröket, hogy bármi áron találják meg a kislány tetemét - írta a lap.

Az újság forrása felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség eddigi erőfeszítései nem jártak sikerrel, nem tudták megtalálni a holttestet, pedig az elengedhetetlen az ügy megoldásához.

A McCannékkel szembeni vádemelés egy hajszálon függ - tette hozzá mindazonáltal a 24 Horas által idézett rendőrségi forrás.

Kate és Gerry McCannt szeptember 7-én nyilvánították hivatalosan gyanúsítottá a portugál hatóságok.

Antonio Cluny, a portugál ügyészeket felügyelő testület elnöke azt mondta: holttest és beismerő vallomás nélkül borzasztóan nehéz volna bizonyítani a gyilkosság vádját.

A szülők a kihallgatás után visszatértek Nagy-Britanniába. Megbízásukból a brit különleges erők (SAS) és a nemzetbiztonsági szolgálatok volt tagjai kutatnak a négyéves lány után.