Tömeggyilkosságért beperelte Istent - és ő válaszolt

Infostart
2007. szeptember 23. 08:45
Kapott valamit az amerikai szenátor, aki elmondhatatlan szenvedés okozásáért, tömeggyilkosság, rémületkeltésért és újabb borzalmakkal való fenyegetésért beperelte Istent. Olyasmit kapott, amire egyáltalán nem számított: választ - méghozzá kettőt is.

Az ügyet tárgyaló megyei bíróságra két beadvány is érkezett Isten aláírással - számolt be John Friend, a Douglas megyei bíróság ügyintézője. "Az egyik beadvány csodálatos módon egyszer csak megjelent a pulton. Egyik pillanatban még nem volt ott semmi, aztán puff! Ott volt" - számolt be a "csodáról".

Ernie Chambers omahai szenátor szeptember közepén perelte be Istent, akit nem csupán azzal vádol, hogy eddig mérhetetlen szenvedést okozott az emberiségnek, hanem azért is, mert újabbakkal is fenyeget.

Chambers, aki önmagát szabadgondolkozásúnak tartja, gyakran bírálja a keresztényeket. A per indítására azonban egy másik per bírta rá, amelynek vádjait komolytalannak tartja. Isten bíróság elé citálásával azt akarja bebizonyítani, hogy bárkit bármiért be lehet perelni.

Ez azonban nem így van - válaszolta "Isten". Beadványában azt állítja, hogy a vádlottra nem vonatkoznak a földi törvények, így a bíróságnak nincs hatásköre az elítélésére.

Érvelése szerint a vád, amely Istent teszi felelőssé az emberek szenvedéseiért és elnyomásáért, elfelejtkezik egy nagyon fontos tényezőről. "Az embert és az asszonyt szabad akarattal teremtettem. A szabad akarat az örök élet ígérete mellett a legnagyobb ajándékom" - olvasható a beadványban, amelyen nem szerepel elérhetőség, bár egy tanút megnevez Szent Mihály arkangyal "személyében".

A másik, "Istentől" származó beadványon viszont szerepel egy telefonszám - a Corpus Christi jogi irodájának a száma.