Háromszor tartóztatták le a neve miatt

Infostart
2007. szeptember 22. 08:20
Egymillió dolláros (178 millió forintos) kártérítést követel egy detroiti férfi, mert a neve és a születési dátuma is megegyezik egy elítélt bűnözőével, s emiatt háromszor tartóztatták le a rendőrök.

Az elmúlt 17 év során háromszor keverték össze a rendőrök az elítélttel Keith Lamont Johnsont. "Hiába mondtam el minden egyes alkalommal, hogy összekevernek valakivel, nem hallgattak rám, és a rácsok mögött kötöttem ki" - panaszkodott a 47 éves férfi, akinek a harmadik letartóztatás után elege lett.

Beperelte Detroitot, Woodhavent és Trentont, valamint Wayne és Macomb megyét és az érintett városok és megyék több hivatalnokát is. Összesen egymillió dolláros kártérítést követel.

A férfi februárban szerezte meg az igazolást a detroiti rendőrségtől, hogy nem azonos a másik Keith Johnsonnal - a papírt azóta mindig magánál tartja, ha kilép a lakásból.

A férfi egyébként soha nem találkozott névrokonával, aki okirat hamisítás miatt márciusban kezdte meg börtönbüntetése letöltését, és 2009 novembere előtt valószínűleg nem is szabadul.