Nézd csak, mondta, majd a szájába dugta a csörgőkígyót

Infostart
2007. szeptember 20. 20:30
Matt Wilkinson amerikai kígyógyűjtő talált egy nagyjából félméteres hüllőt az országúton. Három héttel később, hogy imponáljon barátnőjének, a szájába vette az állatot. Nem sokkal ezután már a kórházban feküdt élet és halál között.

A "baleset" egy kerti grillpartin történt. A 26 éves fiatalember hat sört fogyasztott el, majd amikor volt barátnője kért tőle egyet, a palackot azzal a kezével nyújtotta felé, amelyben a csörgőkígyó volt.

Vidd az arcomtól azt a vackot - mondta a volt barátnő, mire a nem egészen józan Wilkonson megnyugtatta: "Nem történhet semmi baj. Nézd csak!" Ezután bedugta a szájába a hüllőt.

A kígyó megharapta "gazdáját", az események pedig felgyorsultak. A férfinak először légzési problémái támadtak, ezért volt barátnőjével autóval indultak a kórházba.

Matt Wilkinson útközben elvesztette az eszméletét. A nyelve hátracsúszott, és elzárta a levegő útját. Az orvosok nem is tudták a légzést könnyítő csövet ledugni a torkán, ezért kénytelenek voltak kívülről, a nyakán keresztül azt bevezetni.

Az orvosok ellenanyagot adtak neki a méreg ellen, majd az intenzív osztályra szállították, ahol addig altatták, amíg a duzzanatok el nem múltak.

A helyi méregügyi központ szerint évente mintegy ötven embert, elsősorban stopposokat marnak meg a kígyók. A halálos csörgőkígyó-támadás különlegesen ritka.

Matt Wilkinson, miután felgyógyult, megszabadult az otthonában tartott három nyugati gyémánthátú csörgőkígyótól.