Beperli az orvost, mert eggyel több gyermeke született

Infostart
2007. szeptember 20. 06:09
Bíróság elé citálja a mesterséges megtermékenyítést végző orvost egy ausztrál nő, akinek az eljárás során tévedésből egy helyett két embriót ültettek be, és később világra is hozta az ikreket. A nő azt állítja, hogy a gyerekek születése óta nem tudja úgy szeretni párját, mint korábban.

A leszbikus pár keresetében 400 ezer ausztrál dollárt (mintegy 62 millió forint) követel a mesterséges megtermékenyítést végző orvostól, mivel egy helyett két kislányt kell felnevelnie.

Az összegbe bekalkulálták egy fizetős magániskola költségeit, a kieső munkaidőt, valamint a nagyobb orvosi kiadásokat.

A jelenleg hároméves kislányokat megszülő anya partnere elmondta: a kicsik születése után időnként úgy érezte, hogy a kapcsolatuk nem éli túl a család bővülése miatti stresszt.

A nő partnerét nagyon nagylelkűnek ismerte meg, aki igen intenzíven tud szeretni, a szülés után azonban erre már nem volt képes a korábbi intenzitással.

Az orvos ügyvédje szerint azonban ebben nincs semmi különleges, hiszen szerte a világon rengeteg párnak kell szembenéznie azzal, hogy kapcsolatuk alapjaiban változik meg az első gyermek születése után.