A színésznő drámai története: "...és akkor megállt a kisfiam szíve"

Infostart
2007. szeptember 20. 05:02
Könnyek között beszélt egy amerikai televíziós műsorban Jenny McCarthy színésznő arról a napról, amikor kétéves kisfia, Evan szíve megállt. A helyszínre érkező mentősök újraélesztették a gyereket, akiről azonban a tüzetesebb vizsgálat megállapította, hogy autista.

A modellből színésznővé lett Jenny McCarthy drámai szavakkal mesélte el annak a napnak a történéseit, amely majdnem végzetessé vált kétéves kisfia, Evan számára.

Jenny McCarthy és gyermeke éppen a színésznő szüleit látogatták meg, amikor Evan szeme forogni, szája pedig habzani kezdett. "Kezemet az övére tettem és azt mondogattam: 'Maradj velem!'. Úgy éreztem, elveszítem. Pár pillanattal később éreztem, hogy megáll a szíve" - mesélte a volt modell.

A rohammentősök ekkor érkeztek meg a helyszínre: "Azt mondtam nekik: 'Azt hiszem, megállt a szíve.' Úgy néztek rám, mintha megőrültem volna... Aztán bejöttek, elvégezték a teszteket és megerősítették, hogy igazam van, majd rögtön elkezdték újraéleszteni".

Jenny McCarthy visszaemlékezései szerint ekkor ő azt kérdezte magában: Istenem, miért pont én? Mire egy hangot hallott, amely megnyugtatta, hogy minden rendben lesz.

A mentősök sikeresen újraélesztették a kisfiút, ám az édesanya rémálma ezzel nem ért véget, mivel a helyi kórház nem tudta fogadni a fiát, így három órát kellett vezetnie egy Los Angeles-i kórházig, miközben Evannek újabb rohamai voltak.

Az addigra teljesen kiborult színésznőnek a kórházban végül azt mondták, hogy a fiának epilepsziája van, majd két nappal később elbocsátották a kórházból. Jenny McCarthy azonban nem nyugodott bele a diagnózisba és elvitte a gyermeket egy neurológushoz.

"Bezárta maga mögött az irodája ajtaját, leült és a kezét a térdemre tette és azt mondta: 'Sajnálom, de a fia autista'. Nem akartam hinni neki, de az ösztönöm azt súgta: 'Ennek a férfinak igaza van, úgyhogy figyelj rá oda!'. Úgy éreztem, mintha meghaltam volna, de ő azt mondta: 'Ne felejtse el, hogy ő ugyanaz a kisfiú, akivel besétált ide, nem változott semmit'" - emlékezett vissza a színésznő.

Jenny McCarthy azonban nem adta fel a harcot, az elmúlt három évben sokat tanulmányozta a betegséget, olyannyira, hogy könyvet is írt róla, mellyel a hasonló helyzetben lévő szülőkön szeretne segíteni.