Szenzációs fordulat Maddie ügyében: a pelenkák tisztázhatják a szülőket

Infostart
2007. szeptember 19. 07:28
A pelenkák tisztázhatják a gyilkosság vádja alól a május elején eltűnt brit kislány szüleit. Madeleine ikertestvéreinek pelenkáit ugyanis a bérelt Renault-ban szállították, Sean és Amelie DNS-e pedig szinte teljesen megegyezik Maddie-ével.

Az ikrek használt pelenkáit is bedobálták a szülők a Madeleine eltűnése után 25 nappal bérelt autóba, amikor sietve elhagyták az apartmant, ahol addig tartózkodtak. A portugál rendőrség pedig elsősorban a kocsiban talált nyomok DNS-vizsgálatára hivatkozva vádolja Kate McCannt azzal, hogy - valószínűleg altató túladagolással - véletlenül megölte Maddie-t.

Az ikrek holmijából és pelenkáiból is származhattak azonban a nyomok - márpedig a kicsik DNS-e szinte teljesen megegyezik Madeleine-ével. Ez reményt adhat a szülőknek arra, hogy tisztázzák magukat a vádak alól.

A családhoz közel álló források azt is kiszivárogtatták, hogy a szülők más módon is meg tudják magyarázni, hogyan került Maddie DNS-e az autóban - anélkül, hogy igaz lenne a vád, amely szerint a kislány holttestét szállították a Renault-ban. A kocsiban vitték át ugyanis új lakhelyükre Maddie egyik szandálját és egy használt pizsamáját is.

Az autóban ráadásul a család legalább 30 ismerőse, köztük több vérrokon is utazott.

A portugál rendőrök közben folytatják a nyomozás: tegnap megérkezett három detektív Nagy-Britanniába, akik egy sor újabb kérdést akarnak feltenni a kislány szüleinek. A kérdéseket azonban valószínűleg nem ők, hanem a leicestershire-i kollégák közvetítik majd Kate és Gerry McCann-nek.