Évtizedes titkokat fejthetnek meg az új Bermuda-háromszögben

Infostart
2007. szeptember 15. 07:45
Több évtizedes titkok megoldásához vezethet el a Steve Fossett utáni kutatás, a nyugat-nevadai sivatagban ugyanis akár kétszáz eltűnt repülőgépnek is a nyomára bukkanhatnak.

A kalandvágyó milliárdos szeptember elején tűnt el, azóta nagy erőkkel keresik - egyelőre hiába. Találtak viszont már fél tucat repülőgéproncsot, s még továbbiakra is rábukkanhatnak a magas hegyekben, mély szakadékokban, zsályamezőkön és ligetekben, amelyek akár kétszáz roncsot is rejthetnek.

William Ogle is abban bízik, hogy kiderül, mi lett az apjával, aki 1964-ben tűnt el. Az egykori katonai pilóta és üzletember egymotoros géppel indult el Oaklandból Renóba; két lánya és a tragédia idején négyéves fia soha többé nem látta.

Ogle után hatvan napig folytatták a kutatást 1964-ben - repülőgépének roncsait talán most fedezték fel a Fossett után kutatók - biztosat azonban csak a gép vizsgálata után mondhatnak. A milliárdosnak még nem bukkantak a nyomára, a kutatóegységek most már csak abban bíznak, hogy találnak valakit, aki valami szokatlant látott vagy hallott eltűnése napján.

A legutolsó nyom egy asszony, aki aznap a Yosemite Nemzeti Park közelében található faházában töltötte a Munka Napját, és előbb egy repülőgép hangját, majd hatalmas robbanást hallott, majd meglátta a felszálló füstöt is, amelyet a lezuhant repülő okozhatott.

Az asszonyt csütörtökön hallgatták ki, és azonnal megkezdték a kutatást a környéken, de akár négy-öt nap is eltelhet, mire átvizsgálják a környéket.

Nevadában is látott két szemtanú egy gépet, amely berepült az egyik kanyonba - de nem tért vissza.

Közben az is kiderült, hogy bár Fossettnek valóban volt egy szupermodern karórája, amelybe vészjelzőt is beszereltek, ezt utolsó útján nem viselte. A szakértők korábban nem értették, miért nem jött vészjelzés sem a gépről, sem pedig az órából.

A 63 éves milliárdos imádta a kalandokat. Õ volt az első, aki - többszöri kísérletre - hőlégballonnal először körberepülte a Földet, és az első, aki egyedül körberepülte a Földet üzemanyag-felvétel nélkül. Összesen 14 repülési rekordot tart.