Kiderült a nagy titok: "a szex a tartós kapcsolat kulcsa"

Infostart
2007. szeptember 12. 10:57
A csók, az ölelés és a spontán szex a tartós kapcsolat titka. A nagy titkot Nagy-Britannia legnagyobb női szervezete, a Women's Institute fedte fel.

A szervezet, amelynek tagjai arról híresek, hogy meztelenül állnak modellt jótékonysági céllal kiadott naptárokhoz, most saját szexuális életük titkaiba engednek betekintést.

Arról készítettek felmérést, mi a legjobb módszer egy kapcsolat életben tartására: a csók, az ölelés, a humor vagy a spontán és élvezetes szex.

Kiderült, hogy tíz nőből kilenc számára fontos, hogy a partnere szexuálisan vonzónak tartja-e. Minden második megkérdezett azt válaszolta, hogy hetente legalább egyszer szeretkezik, és döntő többségük (77 százalék) nagyon elkeseredne, ha soha többé nem lenne szexuális kapcsolata.

"Érett korban különösen fontos, hogy az embernek folyamatosan legyen testi kapcsolata. A szex kulcsfontosságú, mert azt jelzi, hogy két ember változatlanul közel áll egymáshoz" - hangsúlyozta a felmérést kommentálva Miriam Soppard szexológus.

A Women's Institute a 2000-es naptár készítésekor vált ismertté. Akkor a szervezet rylstone-i tagjai álltak meztelenül modellt a naptárhoz, amelynek bevételét jótékonysági célokra fordították.

Azt hitték, legföljebb néhány száz példány kel majd el a környékbeli yorkshire-i falvakban - ehhez képest a naptár világszenzáció lett; több mint egymillió font folyt be az eladásából leukémia kutatásra.