Buszbaleset Vésztőnél - három halott, több súlyos sérült

Infostart
2007. szeptember 12. 08:53
Buszbaleset történt a Békés megyei Vésztő közelében. Az InfoRádió értesülése szerint három ember meghalt, többen súlyosan megsérültek. A sérültek mentésére három mentőhelikoptert is a helyszínre küldtek.

Felborult egy autóbusz szerdán reggel a Békés megyei Békés és Tarhos közötti úton - közölte közölte a Békés megyei rendőrség szóvivője.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy reggel fél kilenckor kapták a riasztást, amely szerint eddig ismeretlen körülmények között felborult egy menetrendszerinti buszjárat.

A szóvivő elmondta, hogy a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Nagyon sok a baleset sérültje, közülük többnek súlyos, négynek életveszélyes az állapota.

Györfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy végleges adatok még nincsenek, mert az életmentés még most is folyik a helyszínen; a három mentőhelikopter mellett a környékről érkezett 15 mentőautó személyzete segít a bajba jutottaknak.

A szóvivő megerősítette, hogy a balesetben három ember vesztette életét, tízen súlyosan megsérültek. A sérültek száma összességében eléri a 25-öt - tette hozzá Györfi Pál.

Az InfoRádió értesülése szerint a tűzoltók próbálnak kimenteni több olyan embert, aki a busz alá szorult. Debrecenből a helyszínre indult egy speciális katasztrófa-elhárító alakulat is, hogy segítsen a mentésben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Virág Zsuzsanna, a rendõrség sajtóreferense
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást