Szájból szájba lélegeztetéssel mentette meg a kutyáját

Infostart
2007. szeptember 11. 05:30
Mesterséges lélegeztetést alkalmazott, így sikerült megmentenie kutyája életét egy brit börtönőrnek. A férfi később bevallotta: nem volt túl jó érzés az eb szájába fújni, de muszáj volt megtennie.

Az udvaron játszottak Steve Tugwell kutyái, amikor Patch, a labrador egyik mancsa beakadt Frodo, a welsh springer spániel nyakörvébe.

Mivel a nagybb testű Patch képtelen volt kiszabadulni a félig lánc, félig bőr nyakörvből - amely időközben erősen megfeszült és már-már megfojtotta a spánielt - maga után vonszolta Frodót.

A 42 éves férfi a kertjéből jövő furcsa zajokra lett figyelmes, és mire kiért az udvarba, úgy tűnt, Frodón már nem tud segíteni. Egy hirtelen ötlettől vezérelve azonban, miután egy késsel levágta a Patch mancsát foglyul ejtő nyakörvet, mesterséges lélegeztetést alkalmazott a spánielnél.

"Félrehúztam a nyelvét, tölcsért formáztam a kezeimből, és a kisujjammal befogtam az orrcimpáit. Háromszor fújtam a szájába, és legnagyobb meglepetésemre Fordo bordái mozogni kezdtek" - mondta Steve Tugwell.

"Nyolcszor vagy kilencszer még a levegőbe is dobtam, a bordáinál kaptam el; ettől erősebben vette a levegőt" - tette hozzá a börtönőr.

A kutyát orvoshoz vitték, két hét múlva pedig ismét munkába állt a börtönben, ahol rövidesen egy jó adag kábítószert szagolt ki.

"Nem volt kellemes - Frodo szája borzalmasan büdös volt -, de megmentettem az életét, és nem haboznék, hogy újra megtegyem" - jelentette ki Steve Tugwell.