Kobra őrzi a világ legdrágább cipőjét - képpel

Infostart
2007. szeptember 11. 20:20
A legbiztosabb megoldást választották a londoni Harrods áruházban egy 120 ezer dolláros lábbeli őrzésére: egy halálos marású egyiptomi kobrát béreltek, hogy elriasszák az esetleges tolvajokat.

A rubintokkal, zafírokkal és gyémántokkal berakott Rene Caovilla-modell 120 ezer dollárt (22 millió forintot) ér, így nem csoda, hogy a Harrodsnál nagyon vigyáznak rá. Hogy biztosan senki ne lovasítsa meg a szandált, egy élő egyiptomi kobrát raktak mellé a pultszekrénybe.

Lehet, hogy biztonsági szakértők szerint nem a mérges kígyó a legbiztonságosabb megoldás - fotózásra viszont nagyszerű lehetőséget biztosít a különös páros.

A világhírű londoni áruház szóvivője elismerte, hogy kimondottan az értékes szandál hétfői bemutatójára bérelték a kobrát. "Már vissza is vittük a tulajdonosának, így senkinek sem kell aggódnia a kígyómarás miatt - még a tolvajoknak sem" - tette hozzá.

Az egyiptomi kobra Szaúd-Arábiában és Afrikában él, 150-240 centiméteresre nő. Bár a kobrákat agresszívnek és veszélyesnek tartják, ez nem igaz; a félreértés abból adódik, hogy a megriasztott kobra első reakciója, hogy hirtelen kifeszíti a nyakpajzsát és hangosan fújtat.

Ám ritkán védekeznek harapással, ezért is használhatják ki például a hinduk a pápaszemes kobra viszonylag jámbor természetét.