Az 58 éves kismama először rákosnak hitte magát

Infostart
2007. szeptember 10. 09:20
A "rekord" tíz éve született, megdönteni azonban azóta sem tudta senki. Egy angol asszony 58 évesen esett teherbe, természetes módon. A hölgy akkor maga sem hitte, mi történt vele, azt gondolta, hogy daganata van.

Az eset ismét az érdeklődés középpontjába került. Napjainkban ugyanis fiatal nők ezrei vállalkoznak a mesterséges megtermékenyítésre, mert természetes úton nem érnek el sikert.

Dawn Brook esete épp ezért figyelemre méltó. Bár mindig is lényegesen fiatalabbnak nézett ki a koránál, 58 éves volt, amikor anyává vált.

Először félni kezdett. Rosszul volt, fáradékonnyá vált, és hasi fájdalmai is voltak, ezért azt hitte, hogy rákos.

Az egykori köztisztviselő annyira aggódott az egészségéért, hogy a problémák jelentkezésekor azonnal megszakította amerikai nyaralását, és hazautazott Nagy-Britanniába, hogy kivizsgáltassa magát.

A tesztek azonban semmilyen betegséget nem mutattak nála, hanem azt derítették ki, hogy 16 hetes kismama.

Brooke asszony azt gondolta: ő 58 éves, vele ez már nem fordulhat elő. Még ekkor is a rák foglalkoztatta, mert mint mondta, az ő korában már komolyan kellett vennie minden tüntetet.

Azonban még abban az évben egy egészséges kisfiúnak adott életet, aki nemrég múlt 10 éves. Férje, az egykori üzletember jelenleg 74 éves.

A hölgynek már volt két felnőtt gyermeke az első házasságából, és sosem gondolta volna, hogy még valaha gyermeket vállal. Az asszony jelenleg 69 éves, így már nyugdíjas, és reméli, hogy megéli gyermeke nagykorúvá válását.