Huszonhat varrótűt szúrtak a csecsemőbe a nagyszülők

Infostart
2007. szeptember 7. 09:00
Huszonhat tűt találtak a kínai orvosok beágyazódva egy 29 éves nő testében. A feltételezések szerint csecsemőkorában nagyszülei döfködték bele a tűket, mert feldühítette őket, hogy lányunokájuk született.

A varrótűket a röntgentvizsgálat mutatta ki. Luo Cuj-fen azután kereste fel a kórházat, hogy véres volt a vizelete.

Az orvosok azt tervezik, hogy annyi tűt távolítanak el a nőből, ahányat csak tudnak. Néhány tű olyan létfontosságú szerveket érint, mint például a nő tüdeje, mája, húgyhólyagja, vékonybele és veséi.

Luo Cuj-fen testéből gyerekkorában már két tűt eltávolítottak az orvosok. Egészségi problémái csak azután jelentkeztek, hogy nemrég gyermeket szült.

Az operációt az orvosok a jövő hétre tervezik. A kórház egy 16 doktorból álló csapatot szervezett a műtétre, többen külföldről érkeznek.

A tűk kiemelése olyan lesz, mintha az óceánban halásznánk rájuk. De ha nem operáljuk meg, akkor veszélybe kerülhet az élete - mondta az egyik orvos.

A gyanú szerint a tűket a nő nagyapja és nagyanyja szúrta Luo Cuj-fen testébe, amikor még csecsemő volt.

A nagyszülőket az dühíthette fel, hogy ők fiúunokát szerettek volna. Mivel mindketten meghaltak már, a feltételezést nem lehet bebizonyítani.

A nagyszülők tettét az motiválhatta, hogy Kínában hagyományosan többre értékelik a fiú utódokat a lányoknál, különösen a szegény vidéki falvakban.