Felteszi a lábát? Irány a bíróság!

Infostart
2007. szeptember 7. 05:54
Emberek százai ellen tesz feljelentést egy brit vasúttársaság, amiért utazás közben lábaikat a szemben lévő ülésre tették, és rajtakapták őket. A vállalat szerint nincs abban semmi rossz, ha megpróbálják betartatni a szabályokat és kedvezni akarnak azoknak az utasoknak, akik nem akarnak mocsokban ücsörögni.

A Merseyrail vasúttársaság megelégelte, hogy utasainak jó része semmibe veszi a szabályokat.

A héten perbe fogtak egy 19 éves egyetemistát, aki úgy utazott egyik vonatukon, hogy papucsos lábát a szemben lévő ülésre tette.

Kathleen Jenningsnek a bíróság előtt is meg kellett jelennie, és félnivalója is volt: ha bűnösnek találják, az véget vethet még el sem kezdődött tanári karrierének.

A chesteri bíróság azonban nem büntette meg a lányt, sőt, úgy vélte, a vasúttársaság volt túl szigorú, amiért beperelte az egyetemistát.

A fiatal lány beismerte bűnét, a bíró azonban felmentette, még bírságot sem kellett fizetnie. Jennings kisasszony a döntést később a "józan ész diadalának" minősítette.

A Merseyrail azonban nem adja fel tervét, miszerint további hatszáz helytelenkedő utasát is beperli, amiért lábukat az ülésekre tették.

Ez az egyetlen vasúttársaság, amely teljesen komolyan gondolja a februárban bevezetett utazási irányelvek betartatását, és állítja, hogy az utasok is teljes mértékben egyetértenek azzal.

A legtöbb "rosszalkodó" utast a helyszínen megbírságolják, nekik ötven fontot kell fizetniük vétkükért. A bevételt a Merseyrail a kocsik tisztán tartására és felújítására költi.

"Több mint 34 millió fontot költöttünk arra, hogy helyreállítsuk a vonatkocsik belsejét, hogy kényelmes utazást biztosíthassunk ügyfeleinknek" - mondta a társaság szóvivője.

"Nem gondoljuk, hogy a kampányunk drákóian szigorú. Csak figyelembe vesszük azon utasaink igényeit, akik nem akarnak saras, mocskos üléseken ülni" - tette hozzá.