Elfogták a rendőrigazolványokat hamisító férfit

Infostart
2007. szeptember 7. 15:13
Rendőr- és sajtóigazolványokat hamisított egy férfi, akit csütörtökön fogtak el. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi hány igazolványt adott el - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Kormos Endre kiemelte: a férfit várhatóan más bűncselekmények elkövetésével is meggyanúsítják.

Rendőr-, sajtó- és diákigazolványokat hamisított egy férfi, akit a rendőrök elfogtak csütörtökön - közölte az InfoRádióval a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Kormos Endre kifejtette: szeptember elején, a Pillangó utcai parkolóban a kerületi járőrök egy hamis rendőrigazolványt találtak. Az igazolványon szereplő fénykép alapján megállapították a férfi személyazonosságát, és előállították - tette hozzá.

A 34 éves budapesti férfi lakásán a házkutatás során további rendőrigazolvány- és sajtóigazolvány-utánzatokat, számítógépet, tintasugaras nyomtatót, egy másik férfi nevére kiállított személyi igazolványt, valamint egy szintén más nevére kiállított diákigazolványt foglaltak le.

Az igazolványutánzatok egy részét a gyanúsított nevére, másik részét pedig egy másik férfi nevére állították ki - közölte a BRFK sajtóügyeletese.

Kormos Endre kiemelte, hogy a férfi ellen közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A XIV. kerületben az elmúlt időszakban több olyan bűncselekmény is történt, amikor idős emberekhez ismeretlenek magukat rendőrnek kiadva jutottak be, majd készpénzt és egyéb értékeket tulajdonítottak el.

A személyleírások egy része megfelel a gyanúsított személyleírásának, így feltételezhető, hogy ezeket a bűncselekményeket is ő és egyelőre ismeretlen társa követte el - tette hozzá a sajtóügyeletes.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást