Egyre fogy a remény: ez volt az utolsó kalandja a milliárdosnak?

Infostart
2007. szeptember 7. 08:01
Tíz repülőgép és helikopter bevonásával keresik a több napja eltűnt milliárdost, Steve Fossett-et az Egyesült Államokban. A légi járműveket hőkamerával is felszerelték.

A különleges légi sportteljesítményeiről híres 63 éves milliárdos a nevadai sivatagban tűnt el repülőgépével, miután felszállt egy Yerington közelében található magánkézben lévő repülőtérről.

Meg akarjuk találni őt, de ez egy nagy terület - utalt a keresést irányító Terry Vazant arra, hogy egy 26 ezer négyzetkilométeres körzetben kell Steve Fossett-et meglelni. A repülőgép maradványait egy hangradar felszerelt hajóval is keresik egy tóban.

A kutatást a Nevada állami polgári légihatóság szóvivője, Cynthia Ryan őrnagy ahhoz hasonlította, mintha egy tűt próbálnának megtalálni egy szénakazalban.

Fossett, aki repülőgépen és hőlégballonon többször is megpróbálta egyedül körülrepülni a földet, hétfőn este szállt fel egymotoros repülőgépével, azóta nem látta senki.

Barátja, a Virgin-birodalom tulajdonosa, Sir Richard Branson szerint Steve Fossettnek van a legjobb felszerelése a világon.

"Ha valaki túlélheti ezt a helyzetet, akkor az Steve. Ha sikerült letennie a gépet és nem sérült meg súlyosan, akkor teljes bizonyossággal állíthatom, hogy még viszontlátjuk" - mondta.